کد خبر: ۲۲۰۷۰۷
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵

ظریف: همان میزانی که در مذاکره بدست می آوریم، به آن میزان هم باید توافق کنیم

وزیر امورخارجه با بیان این که همه کسانی که در مذاکرات حاضر بودند، یا به صورت واقعی یا در یک بازی زرگری مورد نقد هستند، گفت: این امری طبیعی است یعنی همان میزانی که در مذاکرات بدست می آوریم، باید نکاتی را هم توافق کنیم.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «محمد جواد ظریف» روز چهارشنبه با ارائه گزارشی از مذاکرات اخیر ژنو و توافق با گروه 1+5 در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به نمایندگان مردم، افزود: مهم این است که با چشمان باز و با توجه به عواقب تصمیمات، ملاحظه همه جوانب و همچنین با توجه به مجموعه نگرانی ها، توانمندی ها، خواست هایی که مقامات بالاتر و توقعات مردم، وارد این معرکه شویم.
 
وی خاطرنشان کرد: وظیفه ای که به عهده بنده و همکاران از سوی شورای عالی امنیت ملی و ریاست جمهوری واگذار شده بود، حتما وظیفه آسانی نبود.
 
ظریف ادامه داد: همه ما هم از ابتدا بر این امر واقف بودیم که وارد شدن به مذاکره حتما با دشواری های اساسی روبرو خواهد بود، زیرا که مذاکره کردن به معنی ورود به حوزه ای است که حتما نمی توان همه خواسته ها را از مذاکره بدست آورد.
 
وزیر امورخارجه با بیان این که در هر مذاکره حداقل دو طرف وجود دارد ، گفت: هر طرف باید بتواند از مذاکره یا با رضایت کامل یا رضایت نسبی خارج شود. طبیعی است که هر طرف مذاکره نتواند تمام خواسته هایش را بدست آورد و از این رو در مقابل نقد و نگرانی قرار می گیرد و حتی ممکن است مورد حملاتی نیز واقع شود و امروز این وضعیت را شاهد هستیم.
 
 
 
**هر طرفی باید با رضایت کامل یا نسبی از مذاکره خارج شود
 
وزیر امور خارجه در ابتدای سخنان خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از ابراز محبت های صورت گرفته در روزهای گذشته و همچنین حضور تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فرودگاه برای استقبال از تیم مذاکره کننده هسته ای گفت: وظیفه ای که به عهده بنده و همکارانم از سوی شورای عالی امنیت ملی و ریاست محترم جمهوری واگذار شده بود، حتما وظیفه آسانی نبود.
 
وی افزود: همه ما از ابتدا بر این امر واقف بودیم که وارد شدن به مذاکره حتما با دشواری های اساسی روبه رو خواهد بود چرا که مذاکره کردن به معنی ورود به حوزه ای است که حتما شما نمی توانید همه خواسته های خود را بدست بیاوید.
 
ظریف با بیان اینکه در مذاکره دو طرف وجود دارد و هر طرفی باید بتواند با رضایت کامل یا نسبی از آن خارج شود، تصریح کرد: طبیعی است وقتی نتوانید تمام خواسته های خود را از طریق مذاکره بدست بیاورید در برابر نقد و نگرانی قرار می گیرید و حتی به شما حملاتی می شود.
 
مذاکره کننده اصلی هسته ای ایران با گروه 1+5 خاطرنشان کرد: شما در حال حاضر این وضعیت را مشاهده می کنید که همه کسانی که در مذاکره وجود داشتند یا به صورت واقعی یا بازی زرگری همه شان مورد نقد هستند.
 
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: همان میزانی که شما در مذاکره بدست می آورید باید نکاتی را هم توافق کنید؛ مهم این است که با چشم باز و توجه به عواقب تصمیمات تان و ملاحظه همه جوانب و با توجه fi مجموعه نگرانی ها، توانمندی ها و خواست هایی که مقامات بالاتر نسبت به آن دارند و مردم توقعاتی که دارند، وارد این معرکه شوید.
 
 
 
*** لبخند دیپلماتیک پوششی برای بحث های تلخ و تند چالشی است
 
ظریف مذاکره را به میدان معرکه تشبیه کرد و گفت: مذاکره خوش و بش نیست، بارها گفته ام که لبخند و شوخی دیپلماتیک در واقع پوششی برای بحث های بسیار تلخ و تند چالشی است که شما یک لبخند در اول و آخر جلسه می زنید و تمام جلسه را به بحث و چالش و اختلاف نظر می گذارنید که البته طبیعی است.
 
وزیر امور خارجه لبخند را جزیی از ابزار مذاکره دانست و گفت: همه اینها برای این است که شما از منافع کشور حفظ و حراست کنید و حتما بنده و همکارانم ادعایی نداریم که امکان این نبود که مذاکرات از این بهتر انجام شود ولی فعلا قرعه فال به نام من دیوانه زدند.
 
ظریف با بیان اینکه با افتخار مسوولیت مذاکرات را پذیرفته است، افزود: ما هم با افتخار این قرعه فال را پذیرفته ایم و نه با توهم اینکه نتیجه کار ما به شکلی باشد و هیچ نقدی بر آن نباشد؛ حتما نقد هست.
 
 
 
*** نمایندگان در نقد، انصاف و منافع ملی را در نظر بگیرند
 
وی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضا کرد در نقد دو نکته انصاف و منافع ملی را در نظر بگیرند.
 
مذاکره کننده ارشد ایران با گروه 1+5 در عین حال رعایت انصاف در نقد را ضروری ندانست و گفت: شاید رعایت انصاف ضرورت نداشته باشد زیرا شاید من توقع بی جایی از دوستانی که در جلسه نبودند و بحث های ما را ندیدند، دارم و تنها در برابر تلویزیون لبخند مرا دیدند.
 
وزیر امور خارجه با بیان اینکه 5 کشور از شش کشور مذاکره کننده با ایران عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و مسلح به ابزار حیوانی بمب هسته ای بودند، گفت: دست کم دو کشور از شش کشور می توانند خود و کل دنیا را ده ها بار نابود کنند و اصلا امنیت شان را در این می بینند که طرف مقابل بداند که اگر یکی از سلاح استفاده کرد، این طرف هم می تواند استفاده کند و هر دو نابود شوند و در اصطلاح به آن «نابودی متقابل ضمانت شده» که مخفف آن به انگلیس می شود «دیوانگی» و مذاکره با آنها کار دشواری است.
 
رییس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: دوستانی که در جلسه مذاکره نبودند طبیعتا نمی توانند در این قسمت با انصاف کامل قضاوت کنند؛ حق هم دارند و نتیجه را می بینند و بررسی می کنند.
 
وی با این حال در بخش رعایت منافع ملی گفت: در قسمت توجه به منافع ملی، احساس می کنم ضرورت دارد دوستان این نکته را همیشه مدنظر قرار دهند که قسمت کوچکی از مذاکره در اتاق مذاکره می گذرد و قسمت عمده آن ، بعد از مذاکره اتفاق می افتد و اصطلاحا به آن چرخ خبری می دهند.
 
 
 
*** استفاده از تاکتیک چرخش خبری توسط آمریکا
 
ظریف توضیح داد: لحظه ای که هنوز در مذاکره بودیم کاخ سفید « fact sheet یا صفحه واقعیت» صادر کرد که البته هیچ واقعیتی در آن نبود.
 
وی با طرح این سوال که چرا کاخ سفید متن توافق شده را بیرون نداد؟، گفت: چون می خواهند چرخشی را که دوست دارند در آن بدهند؛ دیگرانی هم که در این زمینه صحبت می کنند، هیچ کدام از موضع ملی تنازل نمی کنند بلکه بالاتر را می گیرند.
 
مذاکره کننده اصلی ایران با گروه 1+5 خاطرنشان کرد: بنده درخواستم این است که دستاوردها را با دید منافع ملی نقد کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین