کد خبر: ۸۱۶۹۶۶
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۵

چرا "زاکانی" را برکنار نمی‌کنید؟

اعضای شورای شهر تهران در نامه‌ای به سران قوا نوشتند سالانه ۲۶ هزار نفر به علت آلودگی هوا می‌میرند و در سال جاری فقط دو روز هوای سالم داشته‌ایم. چرا اعضای شورای شهر تهران علیرضا زاکانی را استیضاح و برکنار نمی‌کنند؟
چرا
آفتاب‌‌نیوز :

اعضای شــورای شــهر تهران نام‌های به سران قوا نوشته و در آن نامه تاکید کرده‌اند در سـالی که تاکنون گذشته است فقط دو روز هوای سالم داشته‌ایم و تعداد روز‌های ناســالم به بیش از ۱۳۰ روز رسیده و به همین علت نیز سالانه ۲۶ هزار نفر در کشــور به علت عوارض ناشی از آلودگی هوا، جان خود را از دست می‌دهند.

یک بار دیگر، پاراگراف بالا را بخوانید. سالی ۲۶ هزار نفر درکشــور ما به علت آلودگی هوا می‌میرند و بنابر اعتراف اعضای شورای شهردر ســالی که گذشت تهران تاکنون فقط دو روز هوای سالم داشته است. با این اوصاف اعضای شورای شهر تهران به جای آنکه با سران قوا نامه‌نگاریکنند و رفع آلودگی هوا را از طریق بوروکراسی اداری بخواهند حل کنند، چرا اول از همه علیرضا زاکانی، شــهردار انتصابی تهران را استیضاح وبرکنار نمی‌کنند؟ آنچه که آن‌ها در نامه خود بدان اشاره کرده‌اند، بی‌شک برای سران قوا و حتی شـهردار تهران پوشیده نبودو نیست. آلودگی هوای تهران و بسیاری از شهر‌ها قابلکتمان نیست. بعید است در هیات دولت کسی نداند کهبرخی کارخانه‌ها از مازوت استفاده می‌کنند. شهردار که بی‌شک بیش از همه می‌داند. او که به جلســات هیات دولت می‌رود، می‌توانست همه این مسائل را به رئیس‌جمهور و وزرای دیگر بگوید و مشکل را تا حدود بســیار زیادی حل کند. اگر نگفته و پیگیری نکرده که شایسته استیضاح و برکناری از سوی اعضای شورای شهر تهران اسـت. اگر هم این مسائل را گفته و کسی به سخن او توجه نکرده و گرهی نگشوده است باز هم شایسته استعفاست.

چرا باید در مجموعه‌ای باشد که سخنش راهگشا نیست و شهرش غرق آلودگی است؟ علیرضا زاکانی، شــهرداری است که نشاندداده در یک سال گذشــته علاقه‌مند است درباره عموم موضوعات سیاسی و اقتصادی سخن بگوید و راهکار ارائه کند، اما درباره عبور شهرش از آلودگی هوا و ترافیک‌های سنگین هیچ نگوید. او شهرداری اسـت که وقتی گزارش ناسا درباره انتشار تصویر ۵ کیلومتری گاز متان در آســمان جنوب شــهر تهران منتشر شد، گفت:» همه چیز ناسا دروغ است و این موضوع نیز دروغ است «زاکانی، شهرداری است که وقتی کارشناس سـازمان محیط زیست ایران گزارش ناسا را تایید کرد، از حرفی که زده بود، عذرخواهی نکرد البته تلاشی هم برای جبران آن نکرد. هنوز ابرمتان در جنوب تهران گسترده است و از برخی مناطق جنوبی که می‌گذری، بوی بد و دود احاطه‌ات می‌کند. راستی مگر او از محرومان سخن نمی‌گفت؟ مگر اعضای شــورای شهر تهران حمایت از محرومان را در اولویت برنامه‌های خود نداشتند، پس به چه قیمتی پشت شهرداری ایستاده‌اند که تخصص شهری ندارد و شهرش در دود و ترافیک گرفتار آمده است؟ شهری که فقط ۲ روز هوای سالم داشته است.

چه کسی پاسخگوی مرگ ۲۶ هزار نفری اسـت که بـه علت آلودگی می‌میرند؟ کدام اصولگرای مردم‌دوست، پرچم ماتم و تسلیت را بلند می‌کند؟ همین نادیده‌انگاری گاز متان در جنوب تهران، یکی از دلایل استیضاح زاکانی می‌تواند باشـد. فراموش نمی‌کنیم که علیرضا زاکانی یکی از مدعیان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ بود که با تندترین لحن ممکن سخن می‌گفت و ایده‌هـای آنچنانی برای اداره کشـور داشــت و نهایتاً نیز در انتهای رقابت‌ها به نفع ابراهیم رئیســی کنار رفت. شاید بد نباشد که نگاهی به شــعار‌های او بیندازیــم که چه می‌گفت و چه کرد. او می‌گفت:» بیکاری، تورم و مشــکلات جامعه نتیجه مدیریت ناکارآمد است... بسته‌هایی که ارائه می‌دهیم، در حوزه معیشــت و سلامت، به‌گونه‌ای است که ما در کوتاه‌مدت ریشه فقر مطلق را بکنیم و برای سلامت بسته‌هایی ارائه می‌شــود که مریض جــز درد بیماری خودش، بیماری دیگری نداشته باشد. من به‌عنوان یک پزشک عرض میکنم، این کار شدنی است، اما راهکار دارد. ایده‌های من تحولگرا و جامع است. طرح‌ها بنده از همه دوستان کاندیدا جامع‌تر است. «اما وقتی زاکانی از سوی اعضای شــورای شهر کاندیدای تصدی شهرداری تهران شد، برنامه‌هایی را برای تهران ارائه کرد. او در برنامه خود خبر داد که به باور شهروندان تهرانی، آلودگی هوای شهر، مهم‌ترین معضل مردم تهران است بعد از طرحش برای کاهش آلودگی هــوا پرده‌برداری کرد که ناوگان حمل‌ونقـل عمومی را توسعه دهد؛ مدیریت حمل‌ونقل و ترافیک درون‌شهری را یکپارچه کند؛ سامانه‌های هوشمند و زیرساخت‌های الکترونیکی حوزه حمل‌ونقل و ترافیک را بهینه‌سازی کند، زمینه سرمایه‌گذاری را برای حضور بخش خصوصی در پروژه‌های حــوزه حمل‌ونقل و کاهش آلودگی هوا فراهم کنــد و نهایتاً تعامل ســازنده‌ای با دستگاه‌های مرتبط در حــوزه ترافیــک و آلودگی هوا داشته باشد. اکنون اعضای شورای شهر باید پاســخ دهند که آیا زاکانی این برنامه‌ها را اجرا کرده اســت یا نه؟ اگر اجرا کرده اسـت و مشکل همچنان پابرجا است، این نشان می‌دهد که برنامه‌های او بی‌فایده بود پس بهتر است او را کنار بگذارند و شــهردار دیگری انتخاب کنند. اگر برنامه‌هایش اجرا نشده، باید او را بــه علت عدول از وعده‌هایی که داده بود، اسـتیضاح و برکنار کنند. در هر صورت، اعضای شورای شهر تهران این روز‌ها را فراموش نکنند. زیرا مردم نیز آن‌ها را فراموش نخواهند کرد که با جان و زندگی آن‌ها چه کردند. بنابر آن مثال معروف، جلوی ضرر را از هر کجا که بگیری منفعت است. امروز روز استیضاح و برکناری زاکانی است، تعلل نکنید.

نامه اعضای شورا به سران قوا

اعضاء شورای شهر درحالی که اختیار قانونی در برخورد با شــهرداری تهران به خاطر مسائل مختلف مدیریت شهری از آن جمله آلودگی هوا دارد؛ جای بهره‌گیری از اختیار‌های قانونی شورای اسلامی شــهر در استیضاح شهرداری اقدام به نامه‌نگاری با سران قوا کرده است.

اعضای شورای شهر تهران برای سران قوا نامه‌ای نوشته و در آن به بحران وضعیت هوا انتقاد کرده‌اند. در بخشی از نامه آمده اســت:» نیک مستحضر هستید که چندین سال است، شهر تهران و دیگر کلان‌شهر‌های کشور درگیــر معضل آلودگی هوا شده‌اند و این روز‌ها با بحرانی‌ترین شــرایط مواجه هســتند. شــهروندان تهران در سـال جاری تنها ۲ روز هوای پاک برای تنفس تجربــه کرده‌اند، در حالی که تعداد روز‌های ناســالم و خطرناک بــه مرز ۱۳۰ روز رســیده اسـت و هر روز نیز بــه تعداد آن افزوده می‌شود. در این شرایط است که با استناد به گزارش نهاد‌های مسئول، بیش از ۲۶ هزار نفر در سال در کل کشور به دلایل مرتبط با آلودگی هوا دچار فوت زودرس می‌شوند و آمار شهروندانی که دچار بیماری‌های مزمن و مهلک قلبی و ریوی می‌شــوند، ده‌ها برابر این تعداد است. در بخش دیگری از این نامه پیشــنهاداتی برای اصلاح اوضاع کیفی هوا داده شده که در بخشــی از این پیشنهادات که پنج مورد را شامل می‌شود، آمده است: توجه به نقش ۳۷ درصدی خودرو‌های فرسوده در آلودگی هوا، کمک به الزام اسقاط واقعی خودرو‌های فرسوده، مهم‌ترین گام در این زمینه است. همچنین در پیشنهاد دیگری اعضای شورای شهر به توسعه زیرســاخت ناوگان حمل‌ونقل شهری اشــاره کرده‌انــد. در ادامه هم کمک به تسهیل شرایط وســایل نقلیه برقی به‌ویژه موتورسیکلت‌ها از ضروریات افزایش کیفیت هوا عنوان شــده است. همچنین گفته شــده که در برنامه هفتم کشور سـالانه ۵۰۰ هزار دسـتگاه با تسـهیلات ارزان مورد تقاضاست. اما یکی دیگــر از پیشــنهاد‌های اعضای شورای شهر، برخورد قاطع با خاطیان و اعمال سیاست‌های تنبیهی در قبال دستگاه‌هایی اســت که با ترک فعل موجب به وجود آمدن شــرایط فعلی هستند. همچنین اهتمام جدی در زمینه کاهش تقاضای ســفر از طریق توسعه خدمــات هوشمند و غیرحضوری از دیگر مواردی است که اعضای شورای شهر به آن تاکید کرده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین