
رجایی:
متاسفانه نهادهای سنتی را حفظ نکردیم
1 خرداد 1385 ساعت 14:47
آفتاب: «علیرضا رجایی» گفت: «میراثی که از جنبش دوم خرداد در حال حاضر برای ما باقی مانده است فراگیر شدن گفتمان آزادیخواهی در فضای اجتماعی است.» این فعال ملی – مذهبی که به مناسبت سالگرد دوم خرداد با خبرنگار سیاسی آفتاب گفتوگو می کرد، افزود: «دستاوردهای دوم خرداد چندان در قالب نهادهای سیاسی و در نتیجه در ساختار سیاسی خود را نمایان نکرده اند اما در اواخر دولت آقای خاتمی بود که یک گفتمان سراسری آزادیخواهانه، ملت ایران را حداقل در مفاهیم و استراتژی ها یک گام به پیش برد.»
وی ادامه داد: «به این دلایل است که اکنون شاهد هستیم یک مباحثه عمیق در میان ایرانیان داخل و خارج از کشور فراگیر شده است.»
رجایی با بیان این مطلب که «مجموعه این عوامل نشان می دهد که ما پیش از دوم خرداد در این مسائل بسیار اندک اندیشیده بودیم»، اظهار داشت: «نکته ای که در انقلاب مشروطه به آن توجه و متاسفانه پس از دوم خرداد از آن غفلت شد، حفظ نهادهای سنتی و تلاش برای تطبیق آنها با شرایط روز در عین تامین نهادهای مدرن بود.»
این استاد دانشگاه در توضیحی بیشتر افزود: «هنگامی که پیشگامان مشروطه از آزادی و آزادی خواهی سخن گفتند، تأسیس نهادهای مربوط به آن مانند مجلس را در دستور کار قرار دادند ولی به جای حذف نهادهای سنتی، نوسازی آنها را در دستور کار قرار دادند. این موضوعی بود که پس از دوم خرداد کمتر بدان توجه شد.»
رجایی در پاسخ به این پرسش که «تأسیس نهادی مانند جبهه دموکراسی و حقوق بشر تا چه اندازه در راستای حفظ دستاوردهای دوم خرداد است؟»، گفت: «همه باید از دوم خرداد این درس را گرفته باشند که به خاطر محدود بودن نتایج اقدامات از اصل حرکت رو به جلوی خود، صرف نظر نکنیم.»
این فعال ملی – مذهبی تصریح کرد: «در مورد جبهه دموکراسی و حقوق بشر هم باید این نکته را مدنظر قرار داد که نباید از این جبهه انتظار خیلی بالایی داشته باشیم. نباید تصور کرد که این جبهه ما را با یک دنیای جدید آشنا می کند ولی باید به اندازه زحماتی که در آن کشیده می شود، از این جبهه انتظار داشت.»
کد مطلب: 46683
آدرس مطلب: http://aftabnews.ir/vdcgw39t.ak9374prra.html