کد خبر: ۱۳۷۰۱۲
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۱

زیباکلام: مشارکت در انتخابات آینده ۱۰ تا۲۰ درصد خواهد بود

ترقی: باید بپذیریم قشری از آحاد جامعه بی​تفاوت هستند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: جغرافیای سیاسی انتخابات آینده، صف‌کشی جریانات سیاسی‌ای از هر دو طیف اصلاح​طلب و اصول‌گرا و یا رقابتی درونی میان اصول‌گرایان، میزان مشارکت عمومی و .... مسائلی است که از ماه​ها پیش از برگزاری نهمین انتخابات مجلس در فضای سیاسی و رسانه​ای کشور مطرح است. 

همشهری‌ماه در تازه‌ترین شماره خود مناظره‌ای را بین صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران و حمیدرضا ترقی معاون بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی برگزار کرده است. 

در این مناظره دو طرف به گمانه‌زنی و ترسیم فضای پیش‌رو در انتخابات مجلس نهم پرداخته‌اند. 

بخش‌های از این مناظره را در ادامه بخوانید: 

زیباکلام: در شهرستان‌ها و مناطق دوردست وضعیت انتخابات قدری فرق می‌کند در این حوزه‌ها رقابت‌های محلی و قبیلگی بیشتر تاثیرگذار است تا فضای کلی کشور. بنابراین احتمالاً در این حوزه‌ها مشارکت 60 تا 80 درصدی خواهد بود ولی در شهرستان‌ها و مراکز بزرگ فکر نمی‌کنم 10 تا 20 درصد بیشتر در انتخابات شرکت کنند. در حالی که فضا در سال 86 اینقدر دوقطبی نشده بود. با اصلاح‌طلبان و نیروهای چپ برخورد نشده بود و به عنوان یک جریان سیاسی وجود داشتند و در انتخابات هم کم و بیش شرکت کردند، اما در شرایط فعلی که در این دوسال هربلایی سر اصلاح‌طلبان آورده شده است، چگونه می‌توان انتظار داشت که آنها بگویند می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند. به فرض که رهبران‌شان نیز بگویند، بعید می‌دانم مردم بخواهند در انتخابات شرکت کنند. 

ترقی: ما چنین تصوری نداریم. عناصر تندرو و ساختارشکن و قانون‌گریز حذف شده‌اند ولی آنهایی که تابع قانون بودند، اعتراضات‌شان در چارچوب قانون صورت گرفته است. 

زیباکلام: نظام ما مکانیسمی به نام نظارت استصوابی ایجاد کرده است. از این طریق تمام کسانی را که حاکمیت با دیدگاه آنها مخالف است رد صلاحیت می‌کند. بارها شده افرادی در انتخابات مجلس رد صلاحیت شده و بعد خواستار این شده‌اند که حتی اگر آبروی‌شان می‌رود شورای نگهبان به مردم بگوید که چرا رد صلاحیت شده‌اند. شورای نگهبان تنها پاسخ داده است چون نمی‌خواهیم آبروی شما را ببریم دلیل رد صلاحیت را نمی‌گوییم. اتفاقاً من اگر جای مسئولان بودم در اسفند 86 کلاهم را قاضی می‌کردم، گول تبلیغاتی را که برای خودم راه‌انداخته‌ام را نمی‌خوردم و می‌گفتم چرا در تهران که 6-7 میلیون نفر می‌توانند رای بدهند، تنها کمی بیش از یک میلیون رای داده‌اند. این داستان در تبریز، کرمان و مشهد هم هست. ما نخواسته‌ایم اینها را ببینیم. 

ترقی: جناب آقای زیباکلام همیشه همین عینک را دارند. واقعاً شناخت جامعه نیازمند یک مقدار خارج شدن از ذهنیت مطلقی است که امثال آقای زیباکلام دارند. این چیزهایی که ایشان می‌گوید با واقعیات جامعه فاصله دارد، تا وقتی ایشان این ذهنیت را داشته باشند، همیشه برداشت‌شان از جامعه همین است. باید بپذیریم قشری از آحاد جامعه بی‌تفاوت هستند و به فکر سرنوشت‌شان نیستند. روز قدس جمعیت در خیابان‌ها بود. در اتوبوس نشسته بودم. نفر بغلی به من می‌گفت مردم برای چه به خیابان‌ها آمده‌اند؟ اصلاً خبر نداشت ماجرا ازچه قرار است. این فرد اصلاً اهمیتی برایش ندارد که در انتخابات شرکت کند. نمی‌توانیم او را نخبه بدانیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین