آخرين عناوين
پربيننده ترين عناوين
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۸۵ ساعت ۱۴:۴۲
اعضای شورای امنیت دو دسته شده‌اند
تشدید اختلافات 1+5 درباره ایران
 
Share/Save/Bookmark
آفتاب: نمایندگان گروه 1+5 هنوز نتوانسته‌اند در مورد اعمال تحریم علیه ایران به اجماع برسند. همانند قطعنامه اول شورای امنیت بار دیگر آمریکا و اروپا در جبهه تندروها قرار گرفته‌اند و چین و روسیه که روابط تجاری خوبی با ایران دارند با تحریم‌های شدید مخالفت می‌کنند. دیپلمات‌ها می‌گویند اعضای شورای امنیت به مذاکرات بیشتری احتیاج دارند تا بتوانند در تمام زمینه‌ها به توافق برسند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس پس از برگزاری دور پنجم مذاکرات گروه 1+5 کاملا مشخص است که اعضا در مورد تحریم‌های اعمالی علیه ایران دچار دو دستگی شده‌اند. «ونگ گوانگیا» نماینده چین در سازمان ملل در این زمینه گفت: موضع شش کشور بزرگ همانند گذشته است و گمان می‌کنم در چنین شرایطی قبل از برگزاری نشست دیگر باید پایتخت‌ها در این خصوص مذاکره کنند. 

«ویتالی چورکین» نماینده روسیه در سازمان ملل نیز روند مذاکرات 1+5 را آهسته و تدریجی معرفی کرد و گفت: مذاکرات بسیار کند پیش می‌رود، ما گاهی به جلو پیش‌ می‌رویم و گاه به عقب باز می‌گردیم. 

«آلجاندرو وولف» نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز نشست دیروز نمایندگان قدرت‌های بزرگ را نشستی سخت توصیف کرد و گفت: همیشه وقتی بخواهید به یک توافق همه جانبه دست یابید، مذاکرات کمی سخت خواهد شد. وی با بیان اینکه دور پنجم مذاکرات گروه 1+5 حاکی از آن است که هنوز دو طرف از دیدگاه‌های محکمی برخوردار هستند، ابراز امیدواری کرد اعضا بتوانند اختلافات موجود را حل کنند. 

«جین مارس دولاسابلیر» نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز گفت: مذاکرات در جهت درست حرکت می‌کند و امیدواریم تا هفته آینده بتوانیم قطعنامه را به تصویب برسانیم. 

بنا به گفته دیپلمات‌ها اعمال تحریم‌هایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ممنوعیت‌های تسلیحاتی از جمله مواردی است که به ویژه روسیه با گنجاندن آنها در قطعنامه ضد ایرانی مخالف است. البته چینی‌ها با تحریم تسلیحاتی مخالف نیستند بلکه می‌خواهند تعریف مشخصی از نوع تسلیحات مورد نظر در قطعنامه آورده شود.
کد مطلب : 58626
نمايش آدرس ايميل
تشدید اختلافات 1+5 درباره ایران