کد خبر: ۸۷۰۲۰۰
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۲
کارشناس طب سنتی:

غذا‌ها و نوشیدنی‌ها با طبع گرم در فصول سرد مصرف شود

کارشناس طب سنتی و متخصص گیاهان دارویی گفت: با شروع فصل سرما مصرف غذاها و نوشیدنی‌ها با طبع گرم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی از جمله آنفلوانزا، کرونا و سرماخوردگی موثر است.
غذا‌ها و نوشیدنی‌ها با طبع گرم در فصول سرد مصرف شود
آفتاب‌‌نیوز :

جمال پورفرج افزود: بیماری های همچون سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا به طور معمول به دلیل سردی بدن اتفاق می افتد از این رو در فصول سرد سال اگر تلاش کنیم که طبع بدن را گرم نگهداریم معمولا به این بیماری ها مبتلا نمی شویم و در صورت ابتلا نیز خفیف خواهد بود.

وی با تاکید بر تقویت سیستم ایمنی، ادامه داد: اگر سیستم ایمنی فرد پایین باشد با ورود ویروس به بدن دوره درمان بیماری روند طولانی به خود خواهد گرفت ولی اگر سیستم ایمنی از قبل تقویت شده باشد در صورت ورود ویروس به بدن دوره کوتاهتری را سپری کرده و عوارض ویروس بسیار ضعیف خواهد بود.

پورفرج افزود: در فصول سرد به خصوص در مواقعی که فرد دچار سرماخوردگی شده مصرف غذاهایی با طبع گرم بسیار توصیه می شود در صورت مصرف گوشت قرمز گوشت شتر یا گوسفند توصیه می شود و تا حد امکان گوشت سفید کمتر مصرف شود.

وی اظهار کرد: در صورت مصرف گوشت سفید ضروری است که در کنار مصرف این غذاها از مصلح آن نیز استفاده شود برای مثال هنگام مصرف مرغ و برنج که هر دو دارای طبع سرد هستند مصرف فلفل قرمز یا نوشیدنی هایی با طبع گرم توصیه می شود.

دکترای فیزیولوژی گیاهان دارویی گفت: حتما در سبد صبحانه مصرف عسل در اولویت باشد و پنیر به همراه گردو و سیاه دانه مصرف شود.

وی با بیان اینکه از میوه های هر فصل باید در فصل خود مصرف شوند، افزود: نارنگی و پرتقال سرشار از ویتامین سی است که این ویتامین بدن را در مقابل سرماخوردگی مصون نگهداشته و یا عوارض این بیماری را کاهش می دهد.

پورفرج تاکید کرد: در مصرف میوها نیز نباید زیاده روی شود، به خصوص در افرادی که مشکلات کلیوی دارند در مصرف ویتامین سی باید مراقب باشند زیرا افزایش ویتامین سی موجب رسوب در کلیه می شود.

وی افزود: در این ایام مصرف لبو، آش شلغم، دم کرده های مختلف همچون پونه، پولک، کاکوتی و عرق آویشن باغی توصیه می شود.

این متخصص گیاهان دارویی اضافه کرد: آویشن باغی در این منطقه کشت می شود و به لحاظ اینکه ماده موثره تیمول و کارواکرول این گیاه در بیشترین حد است از لحاظ دارویی فوق العاده پراهمیت است و پادشاه گیاهان دارویی نامیده می شود.

وی اظهار کرد: مصرف دم کرده یا عرق آویشن باغی در عین حالی که دستگاه گوارش را در این فصل سرحال می کند به نوعی یک واکسن سرماخوردگی است.

فرج پور ادامه داد: مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری از عرق آویشن باغی به همراه یک لیوان آب، دوغ یا چای بعد از غذا توصیه می شود و زمانی که فرد دچار بیماری شده می‌تواند این عرق را سه بار در روز مصرف کند.

وی تاکید کرد: طبع آویشن باغی به شدت گرم و خشک است و افرادی که مبتلا به بیماری فشار خون هستند و روزانه قرص مصرف می کنند باید در استفاده از این گیاه احتیاط کنند.

دکترای فیزیولوژی گیاهان دارویی هم‌چنین بر مصرف یک لیوان آب ولرم به همراه یک قاشق چایخوری دارچین، یک قاشق غذاخوری عسل و نصف لیموترش تازه در وعده صبح تاکید کرد و گفت: این نوشیدنی دارای طبع گرم بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین