کد خبر: ۸۳۴۳۹۵
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۸

توضیح درباره تعیین سهمیه آرد نانوایی‌ها

مدیرکل غله مازندران با توضیح این که تغییرات سهمیه آرد نانوایی‌ها بر اساس عملکرد ثبت شده در سامانه هوشمند سازی است، گفت:مبنای تعیین سهمیه آرد در رعایت زمان پخت نان و نوع استفاده متعارف از دستگاه کارتخوان و تراکنش‌ها است.
توضیح درباره تعیین سهمیه آرد نانوایی‌ها
آفتاب‌‌نیوز :

عباسعلی وفایی نژاد با توضیح این نکته که عملکرد نانوایی‌ها عامل افزایش و یا کاهش سهمیه آرد طبق پایش سامانه هوشمند سازی یارانه آرد و نان اقتصاد دارایی است، افزود: سازمان غله و بازرگانی دولتی نقشی در این خصوص ندارد.

وی با بیان این که یکی از دلایل افزایش یا کاهش سهمیه آرد نانوایی‌ها عملکرد آنان در تراکنش‌ها است، بیان داشت: طرح مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان (مهیا)، مانع هرگونه انحراف در توزیع آرد و نان و فروش خارج از شبکه شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران با اشاره به اهمیت یارانه نان و ضرورت اصلاح نظام توزیع یارانه گفت که یارانه پرداختی دولت به کالای استراتژیک نان در استان سالانه ۶ هزار میلیارد تومان است که با هوشمند سازی یارانه آرد و نان این ساماندهی صحیحی صورت گرفته است.

وفایی نژاد با ذکر این نکات که بر اساس تعریفی که وزارت اقتصاد و دارایی در سامانه هوشمند سازی آرد و نان انجام داده است، تراکنش کارت خوان‌ها مبنای ثبت و ضبط عملکرد نانوایی‌ها هستند، گفت: خبازان بدانند عدم پخت نان، عرضه خارج از مقررات، بی توجهی به زمان پخت و تراکنش‌های نامتعارف قابل پیگیری، رصد و پایش است.

این مقام مسوول تصریح کرد: سهمیه آرد نانوایی‌ها بر اساس مدت و میزان تراکنش‌های نامتعارف کم می‌شود و درعین حال نانوایی‌های که عملکرد صحیحی طبق مقررات داشته باشند، از سهمیه تشویقی برخوردار می‌شوند.

وی با بیان این که اداره کل غله و بازرگانی مازندران نقشی در تعیین سهیمه آرد به نانوایی‌ها ندارد، گفت: خبازانی که تخلف و یا تشویقی داشته باشند، طبق اعلام اقتصاد دارایی به غله، سهمیه قطع، کاهش و یا افزایش طبق مقررات و دستورالعمل انجام می‌شود.

گفت: صاحبان نانوایی‌هایی که بر اساس سهمیه در ساعت مقرر پخت نان را همراه با تراکنش صحیح در عرضه داشته باشند، تا سقف ۱۰ درصد به سهمیه آن‌ها اضافه شده و به صورت دوره‌ای می‌توانند از ۳۰ درصد پاداش حق الزحمه در پایان هر روز کاری نیز بهره‌مند شوند.

مدیرکل غله مازندران با بیان این که در استان مازندران بیش از چهار هزارو ۶۰۰ نانوایی وجود دارد، گفت: از آن جایی که خبازان یکی از حساس‌ترین مشاغل یعنی مسوولیت تولید قوت غالب کشور را به عهده دارند باید از این یارانه پرداختی دولت محافظت کنند.

دبیر کارگروه آرد و نان استان مازندران به لزوم اصلاح ساختار نظام صنفی اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت سرانه این استان هر ۶۳۰ نفر یک واحد خبازی است در حالی که در کشور به ازای هر یک‌هزارو ۳۰۰ نفر یک واحد وجود دارد.

وی میانگین سهمیه آرد روزانه هر نانوایی را با توجه به سرانه اعلام شده در استان حدود ۵.۵ کیسه بیان کرد و افزود: واحد‌های نانوایی استیجاری و خرید و فروش پی‌در پی واحد‌های خبازی و بورس بازی آن و استیجاری بودن واحد‌ها از جمله تخلفاتی است که به طور جدی با آن‌ها برخورد و موجب ابطال پروانه کسب آن‌ها خواهد شد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران به برخی رفتار‌های خلاف قاعده در صنف نانوایی اشاره کرد و افزود: تراکنش‌های غیرواقعی و نامتعارف، تغییر ساعت پخت و عدم پخت به میزان سهمیه‌ای که به هر نانوایی داده شده از جمله تخلفاتی است که به راحتی در سامانه هومشند سازی قابل رصد و پایش است.

وفایی نژاد با بیان این که، اداره کل غله و بازرگانی مازندران آموزش دوره‌ای خبازان را نسبت به سامانه هوشمند سازی یارانه آرد ونان در دستور کار قرار داده است، گفت: همسو با این برنامه امروز آموزش خبازان به صورت وبیناری توسط استادی از اقتصاد و دارایی برنامه ریزی و در حال انجام است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین