کد خبر: ۵۳۰۴۳۱
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۵

سردرگمی دولت آمریکا درباره عاقبت مهاجران بازداشتی، اتهام آزار کودکان/کت جنجالی ملانیا ترامپ+عکس

یک روز پس از عقب‌نشینی دونالد ترامپ از سیاست جدا کردن فرزندان از مهاجران بدون مدرک در آمریکا، هنوز مشخص نیست که چه بر سر صدها کودکی می‌آید که از پدر و مادرشان جدا شده‌اند.
آفتاب‌‌نیوز :
روز چهارشنبه، و به دنبال بالا گرفتن انتقادها از سیاست‌های مرزی آمریکا، دونالد ترامپ دستور داد که جدا کردن خانواده‌ها تمام شده و از این پس همه اعضای یک خانواده با هم در بازداشت باشند.

بنا به قوانین آمریکا کودکان مهاجران نمی‌توانند بیش از ۲۰ روز در بازداشت دستگاه مهاجرت باشند.

بعد از آنکه امکان اسکان کودکان در تاسیسات نظامی مورد پرسش قرار گرفت، از وزارت دفاع آمریکا خواسته شده تا ۲۰ هزار تخت برای بچه‌ها مهیا کند.

سردرگمی دولت آمریکا درباره عاقبت مهاجران بازداشتی، اتهام آزار کودکان/کت جنجالی ملانیا ترامپ+عکس

ساعاتی بعد از آنکه بانوی اول آمریکا سرزده به یکی از مراکز نگهداری کودکان در مرز تگزاس با مکزیک رفت، وزارت بهداشت از وزارت دفاع خواست تا تخت‌ها را تهیه کنند.

ملانیا ترامپ، بانوی اول ایالات متحده آمریکا، به تاسیساتی سر زد که دولت فدرال برای نگهداری کودکان در ایالت تگزاس ساخته و ده‌ها کودک پناهجو از کشورهای آمریکای مرکزی در آنجا هستند.

دیدار خانم ترامپ بنا بود به وجهه رئیس جمهوری کمک کند اما هنگام ترک واشنگتن او کتی به تن داشت که پشتش نوشته شده بود: "خیلی برایم اهمیتی ندارد ". هرچند سخنگوی بانوی اول آمریکا می‌گوید که انتخاب این کت دلیل خاصی نداشته است اما سر و صدای زیادی به پا کرد.

خانم ترامپ در بازگشت از تگزاس باز هم این کت را پوشیده بود.

از پنجم ماه مه (حدود یک ماه و نیم پیش) به این سو بیش از ۲۳۰۰ کودک از والدینشان جدا شده و به مراکز مختلفی در آمریکا فرستاده شده‌اند. اینها کودکانی بودند که والدینشان قصد داشتند از مرزهای جنوبی بدون مدارک قانونی با آنها وارد ایالات متحده شوند.

تغییرات آقای ترامپ چه بوده؟

دولت آمریکا هرچند گفته که این روند را متوقف می‌کند اما نگفته که چه برسر آنها که تا همین حالا از هم جدا شده‌اند می‌آید.

این کودکان را تا زمانی که والدینشان در دادگاه حاضر شوند در سوله‌ها و چادرهایی در صحراهای مرزی آمریکا با مکزیک نگه می‌دارند.

نگرانی گروه‌های حقوق بشری از لطمه روانی وارد آمده بر این کودکان است.

دستوری که در روز چهارشنبه آقای ترامپ امضا کرد، دادگاهی شدن والدین را لغو نمی‌کند. فقط به خانواده‌ها فرصت می‌دهد تا زمان تشکیل دادگاه در کنار هم در بازداشت باشند.

دستور آقای ترامپ از دستگاه قضایی می‌خواهد تا بررسی پرونده خانواده‌ها را سرعت بدهد و از وزارت دفاع می‌خواهد تا مراکز نگهداری مهاجران را برای اسکان خانواده‌ها تجهیز کند.

مدت بازداشت چقدر است؟

بنا به قانون حاضر نمی‌توان تا مدت نامعلوم خانواده‌های بچه‌دار را در بازداشت نگه داشت. اگر بخواهند چنین کنند باید یا کنگره قانون را عوض کند یا که دادگاهی چنین دستوری را صادر کند.

بنا به توافقی که بر سر دعوای حقوقی مشابهی در سال ۱۹۹۷ پیش آمده بود، مقرر شده که فرزندان مهاجران بدون مدرک که زیر هجده سال سن دارند، بیشتر از ۲۰ روز در بازداشت نباشند.

آقای ترامپ در فرمانی که صادر کرده از دادگاه خواسته در این مورد قوانین تغییر کند.

اما ناظران می‌گویند که بعید است دادگاه اجازه بازداشت کودکان بیش از ۲۰ روز را صادر کند.

بخش‌های مختلف دولت آمریکا سخنان متناقضی درباره امکان یا زمان بازگرداندن کودکان به خانواده‌ها بیان می‌کنند.

شکایت از دولت آمریکا

بیتا مخیا مخیا، یکی از مهاجران بدون مدرک است که حالا از دولت آمریکا بابت نقض حقوق بشرش شکایت کرده است. خانم مخیا می‌گوید که جدا کردن او از پسرش داروین، در مرز نقض حقوق او بوده است.

بعد از دو هفته که او را در مرکزی در آریزونا نگهداری می‌کردند درباره پسرش پرس‌وجو کرد و به او یک شماره تلفن دادند.

او می‌گوید که بارها به آن شماره تلفن کرده اما کسی جوابش را نداده است: "هیچوقت دیگر صدای پسرم را نشنیدم. "

خانم مخیا بعدا با قرار وثیقه آزاد شد و اجازه پیدا کرد که به پسرش تلفن کند.

"احساس کردم که خیلی ناراحت است. " او به بی‌بی‌سی گفت: "مثل همه مادرها متوجه می‌شوم که حال بچه‌ام خوش نیست. "

خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارشی منتشر کرده که در آن کودکان مهاجران گفته‌اند که در یک مرکز نگهداری در ایالت ویرجینیا، به آنها دست‌بند زده‌اند، کتکشان زده‌اند، لخت در سلول رهایشان کرده‌اند و در حالی که کیسه بر سرشان کشیده بودند آنها را به صندلی بسته‌اند.

مرکز مورد نظر این اتهام‌ها را رد می‌کند.

بنا به یک شکوائیه دیگر به کودکانی در یک مرکز نگهداری کودکان در تگزاس، به اسم ویتامین، داروی بیماری روانی می‌دادند.

منبع: بی بی سی


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین